Telakan ohjeet

Portti avautuu sisään ajettaessa seuran avaimella vasemman puolen lukkopesästä tai erikseen
lunastettavalla kaukoavaimella. Numerokoodinäppäimistö on tarkoitettu vain hätätilanteisiin ja koodin saa tarvittaessa soittamalla telakkatoimikunnan tai johtokunnan jäseniltä.


Ulos ajettaessa portti avautuu automaattisesti kun ajaa riittävän lähelle. Polkupyöräilijät ja kävelijät saavat portin auki painonapista ohjauskeskuksen sivusta.


Portissa ei ole erillistä aukipitokytkintä, mutta saat portin pysymään auki laittamalla esim. laudan peittämään turvasilmän.
Sähkökatkon tai muun toimintahäiriön sattuessa ohjeet portin avaamiseen saa telakkamestarilta tai telakkatoimikunnan jäseniltä.


Laiturit Veneiden säilytys telakan laitureissa on sallittua vain telakkamestarin luvalla. Odotuslaituri kontin takana on tarkoitettu lyhytaikaiseen odotukseen esimerkiksi korjauksen tai veneen siirtotuulen odotteluun.


Veneiden nostoluiska on pidettävä aina vapaana. Puuveneiden turvotuksesta sovitaan erikseen.


Kelkat, trailerit, pukit yms. on oltava telakkatoimikunnan ohjeiden mukaisia ja hyvässä kunnossa. Trailereissa ja kelkoissa tulee olla veneen ja omistajan nimi.


Ulkosäilytyspaikalla veneet on peitettävä huolella ja peitteet on tarkastettava säännöllisesti. Rakennelmia ei saa kiinnittää suulin seiniin. Veneilykaudella suojakatostarvikkeet on oltava siististi pinottuna.


Suuleissa saa säilyttää ainoastaan veneitä ja niihin kuuluvia pukkeja ja trailereita. Veneessä ei saa säilyttää kaasupulloja! Mahdollisen tulipalon sattuessa metallinen kaasupullo saattaa räjähtää. Suulien etu- ja takaosat on pidettävä vapaana rakennelmista hälytysjärjestelmän toiminnan varmistamiseksi. Suuleista poistuttaessa on valot sammutettava ja hälytysjärjestelmä kytkettävä käyttöön. Veneiden rakentaminen ja suuret korjaukset tehdään lämpimässä suulissa.

Korkeapainehiekkavesipesu, painepesu, hitsaus, koneellinen hionta, ruiskumaalaus yms. työt eivät ole sallittuja suulien sisällä. Telakkamestari osoittaa paikan em. töiden tekemiseen telakalla.

Jätelava on tarkoitettu vain telakalla syntyville jätteille. Jäteöljy ja ongelmajätteet on vietävä pois telakalta, esim. kaupungin huoltamaan jätepisteeseen.


Rannalla oleva kontti on tarkoitettu kaasupulloille,Jotka tulee jättää sinne venettä nostettaessa. Sekä liuottimille, maaleille sekä yhteisille tarvikkeille, kuten kiristysliinoille, valjaille ja telakan tarvikkeille. Näin suulien palokuorma on pienempi. Konttiin sopii Seuran yleisavain.

Sähköä saa käyttää ainoastaan valaistukseen ja pienten käsityökalujen käyttöön. Lämmitys ja suurten koneiden käyttö on sallittua vain telakkamestarin luvalla. Akkujen latauksesta on oltava merkintä syöttöjohdossa.


Autojen pysäköinti telakalla on tehtävä niin, ettei siitä aiheudu haittaa telakan toiminnalle. Noudata nopeusrajoitusta ja varo pölyn leviämistä telakalla.


Mastosuuli on tarkoitettu ensisijaisesti ulkosäilytyksessä olevien veneiden mastoille. Laita pienimmät mastot ylös, isommat alas ja saalingit tulee olla irroitetut.
Mastosuulissa säilytetään myös kompressoria ja tunkkia. Mastosuulin lukkoon sopii Seuran yleisavain.

Painepesuri makeavesisyötöllä on käytettävissä veneiden pohjanpesua varten. Pesuria säilytetään telakkakopin viereisessä kaapissa, johon sopii yleisavain.


Vesiposti ja WC ovat jäsenten käytettävissä kesäaikana. Molempiin sopii telakan yleisavain.

Vesille lasku ja nosto

Vesillelaskut aloitetaan sää- ja jäätilanteen salliessa huhtikuun alussa ja nostot pyritään suorittamaan marraskuun loppuun mennessä. Aikaisemmat vesillelaskut ja myöhäisemmät vesiltä nostot tulee sopia erikseen telakkamestarin kanssa, jolla on oikeus kieltää telakan nosturin käyttö.
Vesillelaskujen aloitusaika on maanantaisin ja perjantaisin klo 18.00.
Nostot tehdään lauantaisin, aloitus klo 9.00. Kaasupullot jätetään konttiin tässä vaiheessa.
Varaukset tehdään telakalla olevaan varauskirjaan.
Veneiden nostoihin ja laskuihin on veneen omistajan varattava riittävästi (väh. 2 hlöä) talkooväkeä. Huomaa, että telakkatoimikunnan jäsenet johtavat ja ohjaavat toimintaa., Vuoromestari nostaa, johtaa ja vastaa turvallisuudesta.
Veneen omistaja apureineen vastaa nostoliinojen oikeasta kohdasta, asettelusta, trailerin ja veneen tukitassujen kestosta ja traktorin avustuksesta.
Vuoromestarilla on oikeus kieltäytyä laskemasta venettä alamittaiselle tai heikolle trailerille.
Rikinosturi on tarkoitettu mastojen nostoa varten. Mastot on siirrettävä välittömästi irroituksen jälkeen omille säilytyspaikoilleen. Maston saa tuoda mastopukeille vasta hieman ennen vesillelaskua. Nostopäivinä rikinosturi on varattu ensisijaisesti nostettavien veneiden käyttöön.

Muista, että vesillelaskun jälkeen vene on vietävä pois telakalta ennen seuraavaa vesille-
laskukertaa. Syksyllä veneen saa tuoda telakalle vasta omaa nostoa edeltävän nostokerran jälkeen. Odotuslaiturin käytöstä tulee sopia telakkamestarin kanssa.


Rikinosturin keltaisella merkitty alue ja nostoallas on aina oltava vapaana kiireellistä tarvetta varten.


Telakka- ja vuoromestarit voivat kieltäytyä veneen nostosta tai laskusta mikäli veneen omistajalla on seuran maksuja hoitamatta.


Aina havaitessanne vaaratilanteen telakalla, ilmoittakaa siitä vuoromestarille tai telakkamestarille!!


Talvisäilytys

Telakalla saa säilyttää ainoastaan RPS:n venerekisteriin merkittyä venettä, ellei telakkatoimikunta toisin määrää.
Talvisäilytystä varten on telakalla 144 suulipaikka ja noin 80 ulkosäilytyspaikkaa.
Veneet säilytetään veneenomistajan omalla telakkatrailerilla tai venepukeilla.


Veneessä eikä suuleissa ei saa säilyttää metallisia kaasupulloja rajähdysvaaran vuoksi. On suositeltavaa siirtää myös maalit ja liuottimet konttiin palokuorman vähentämiseksi.


Talvisäilytyksen aikana veneessä tulee olla voimassaoleva venevakuutus (myös palo- ja vastuuvakuutus).


Seuralla on oikeus myydä, huutokaupata tai omistajan kustannuksella hävittää seuran telakka- tai muulla alueella oleva vene tai muu kalusto, joka voidaan katsoa hylätyksi ja jonka omistaja ei ole noudattanut saamaansa siirtokehotusta.
Ennen toimenpiteisiin ryhtymistä seuralla on velvollisuus pyrkiä kaikin kohtuullisin tavoin selvittämään asia omistajan kanssa sekä ilmoittaa omistajalle myynti- ja hävittämisuhasta.
Seura voi ryhtyä myynti- ja hävittämistoimenpiteisiin aikaisintaan vuoden kuluttua omistajalle annetusta siirtokehotuksesta.
Mikäli omistajaa ei tavoiteta, seura voi ryhtyä mainittuihin toimenpiteisiin kolmen kuukauden kuluttua siitä, kun omaisuuteen on kiinnitetty siirtokehotus.